Alfa&Omega Tv.

miercuri, 20 august 2014

Stii, si la ce te ajuta ca stii?



    Ioan 3:1,2
    "1 Între farisei era un om cu numele Nicodim, un fruntaş al iudeilor.

    2 Acesta a venit la Isus, noaptea, şi I-a zis: „Învăţătorule, ştim că eşti un Învăţător venit de la Dumnezeu; căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.”
    Nicodim. Un om cu intentii bune.
    Stim ca era fariseu si fruntas dar mai stim ca era si "invatatorul lui Israel" V 10.
    Nu stim insa de ce il cauta pe Domnul Isus tocmai noaptea, si de ce se adreseaza Domnului spunand "ştim că eşti un Învăţător venit de la Dumnezeu", ca doar era singur. La cine se gandea el cand spunea astfel?
    De ce tocmai noaptea sa incerci sa-l cauti, cand ziua era atat de usor de gasit?
    Societatea in care traim a explodat in ultimi 15 ani. Ciobanul are tableta la stana, sta toata ziua pe facebook din munte, badea merge in caruta cu castile in urechi, il saluti el tace, s-apoi zice ca nu l-ai salutat... Familia este formata din 2 tati sau in cel mai fericit caz baiatul este domnisor de onoare la nunta mamei lui.
    Stim ca Duminica se merge la biserica chiar daca tot duminica dar ceva mai devreme, pe la 4 dimineata parasim singuri si tristi clubul.
    Stim multe lucruri si asta nu e rau, dar degeaba le stim pe toate acestea, daca nu stim, sau poate nu vrem sa stim ca o viata traita departe de Hristos duce direct in iad.
    Spunea psalmistul in Psalmul 90:12 " Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!" De ce ne-am numara bine zilele, ca astazi suntem indemnati sa traim clipa la maxim. Trebuie numarate zilele deoarece nu stim niciodata daca va fi o urmatoarea, si unde o v-om petrece pe urmatoarea.
    Sa-L cauti noaptea pe Hristos, doar noaptea este pentru odihna trupului, doar ca in cazul lui Nicodim, acesta cauta odihna si raspunsurile inimii, numindu-L invatator.
    Cand vorbim despre concedii de odihna, avem obiective marete, Londra, Sidney,Roma etc, dar cand este vorba despre odihna inimi uitam ca aceasta se poate rezolva doar in prezenta Domnului Isus.
    Era o emisiune in urma cu cativa ani numita "STII SI LA CE TE AJUTA CA STII". Titlu din care poti intelege multe lucruri.
    "STII SI LA CE TE AJUTA CA STII" , daca nu stii ca in noaptea inimi tale nu poate aduce lumina nimeni decat Domnul Isus Hristos.
  • Ioan8: 12 Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu