Alfa&Omega Tv.

miercuri, 6 noiembrie 2013

Versete de referinta: Gen.3:1-7. 


1.Discutia cu Satan.

Primul pas in alunecarea in pacat este, discutia cu Satan. Nu este vorba de o discutie oarecare, ci de acea discutie a unui crestin cu cel rau, daca acel crestin isi pastreaza pozitia sa in Domnul, atunci nu va fi nici un pericol sa cada in ispita, dar cel rau cauta mai intai sa-l scoata pe crestin din aceasta pozitie cu anumite viclesuguri. Satan vine raspandind indoiala, deznadejdea, nencrederea in ceea ce priveste Cuvantul Lui Dumnezeu si puterea sa, diavolul fiind foarte bine pregatit in orice moment pentru o asemenea prada. La fel si cu Eva, prima data a venit cu acea stare de indoiala, ea primind-o in inima a inceput alunecarea spre pacat.

2.Privirea pacatoasa.

Dupa ce Eva a fost doborata din pozitia ei, a privit acel pom dintr-o alta perspectiva decat cea dinaintea caderii ei. Probabil a trecut de mi de ori pe langa acel pom fara nici cea mai mica dorinta de al pofti, dar acum in urma ideilor instalate de cel rau in mintea ei,acel pom era cel mai ravnit de ea cu toate ca stia despre restrictiile impuse de Domnul cu legatura la acel pom.

3.Acceptarea pacatului.

Avand o viziune schimbata asupra pacatului, acesta nu mai reprezinta ceva scarbos, injositor sau rusinos, acum fiind un lucru normal sau chiar un lucru atractiv datorita minimalizarii Cuvantului Lui Dumnezeu.

4.Infaptuirea pacatului.

Lasand totul la o parte, nu ne mai gandim prea mult ci trecem la fapte datorita schimbarii radicale produse in subconstientul nostru. Eva se gandea ca Domnul ascunse de ei un lucru atat de important, ca si devenirea lor asemeni Domnului, dar acesta era un lucru instaurat in mintea lor de catre Satan.Si chiar daca Dumnezeu ne pune anumite limite, le pune spre binele nostru, dar noi nu ne dam seama de acest lucru, si cand realizam e foarte bine dar sa nu fie prea tarziu.

5.Raspandirea pacatului.

Omul ca fiinta sociala, impartaseste celor din jur experentele lui, bune sau rele, si de multe ori acesta este un mijloc perfect de amagire (efes.4:14). Datorita firii omului acesta raspunde si este mai receptiv la rau decat la bine. De multe ori acest lucru vine chiar de unde nu te astepti, la fel ca si in cazul lui Adam, acesta fiind abordat de cea mai apropiata persoana, in vederea infaptuirii pacatului.

6.Rezultatul.

Dupa cum stim a fost un mare dezastru (gen.3:16,17). In momentul in care apare Dumnezeu, toate lucrurile se lumineaza si se vad asa cum sunt. De atunci Satan a devenit mult mai siret in a ne pune piedici si a ne amagi cu tot felul de lucruri care la vedere par bune si de folos dar in fond acestea fiind cele mai daunatoare si mai periculoase pentru firea Duhovniceasca care duce o lupta continua impotriva firii pamantesti.
Doamne dane lumina si intelepciune sa ne ferim de poftele lumii si de tot ceea ce ii apartine. 
AMIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu