Alfa&Omega Tv.

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

PROST SĂ FII, NOROC SĂ AI…

    Doar două lucruri sunt infinite: Universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur. Albert Einstein
      În Enciclopedia Prostiei scrisă de olandezul Matthijs van Boxsel, acesta definește prostia ca: auto-distrugere inconștientă, capacitatea de a acționa împotriva lucrurilor ce îți aduc fericirea.
     De când există omenirea, prostia a fost sursa principală a umorului. În Evul Mediu au apărut bufonii și clovnii, personaje care prezentau în mod exagerat această trăsătură umană.
     Apoi a fost o perioadă în care persoanele cu handicap erau atracția nr 1 la spectacolele de circ. Și oamenii mergeau să se distreze pe seama lor. Să râdă de handicapul lor.
     Am descoperit recent că prostia este o ispită mare. Cum adică, esti ispitit să fi prost? Nu, dar suntem ispitiți să luăm parte la prostia din lume.
     Astăzi lumea este bombardată de prostie: filme, bancuri, emisiuni. În România, prostia face cel mai mare rating. Majoritatea emisiunilor de divertisment promovează prostia. Youtube-ul este plin de tot felul de personaje tragico-comice care sunt subiectul de râs a milioane de oameni.
    Să mă iertati că spun asta, dar ne găsim plăcerea în prostie. Râdem de șase cai, de țăranul cu Masserati, de Fernando de la Caransebeș, care cântă poporașul meu în tren, și nu doar că râdem, dar le și dăm share să-i vadă și alții?
     Atunci când râdem de golul sau handicapul celorlalți, demonstrăm că iubim prostia. “Șase cai frumoși”, are peste 10 milioane de vizualizări pe internet.Și nu mai vorbesc despre celelalte personaje. Românii iubesc prostia. Nu “șase cai” este prost, el are nevoie de ajutor…
    Cele mai vizionate emisiuni TV sunt cele în care moderatorii fac mișto de necazurile, problemele și lipsurile oamenilor, sau își găsesc plăcerea în prostia lor. De exemplu, Plecați cu sorcova, Acces direct, Un show păcătos, Las Fierbinți, Burlacul sau Burlăcița, Noră penru mama, și multe altele.
     Prostia are oroare de anonimat…spunea cineva.
     Una dintre cele mai mari trăsături ale prostiei este ignoranța de aceea întrebarea pe care Dumnezeu o pune este următoarea: „Până când veţi iubi prostia, deștepților? Și românii vor spune: până la moarte.
     Țara merge rău pentru că românii iubesc prostia. Cei ce conduc se bucură de această stare pentru că așa este mai ușor să-i dirijezi pe oameni în direcția în care dorești. Mai pe românește, să-i manipulezi. O fasole cu ciolan, o halbă cu bere și l-ai cumpărat pe român. Josnic!
      Cu această atitudine suntem ignoranți față de țara noastră, de familiile noastre, de sufletul nostru, și de Dumnezeu… Că dacă nu există Dumnezeu, hai să bem, să mâncăm și să ne prostim până murim..

Prost să fii, noroc că ești. De fapt, noroc nu există, ci doar consecințele grave ale prostiei.

Un comentariu:

  1. Ignoranta si prostia merg mana in mana.
    Ignoranta este o binecuvantare pt multi pt ca evita sa isi puna intrebari fundamentale si sa disece pt a ajunge la sursa adevarului etern.
    Daca am avea credinta cat un fir de nisip am muta muntii...

    RăspundețiȘtergere