Alfa&Omega Tv.

joi, 6 noiembrie 2014

Vă îndemn, dar, înainte de toate...

1 Timotei 2: 1, 2 - ,,Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.” 
Sfântul Apostol Pavel obișnuia să folosească în epistolele sale cele două cuvinte ,,vă îndemn...”. Repetă des ,,vă îndemn, dar... vă îndemn așa și așa...”. Dar ce poate fi interesant este faptul că atunci când vine vorba de țară și popor, el spune ,,vă îndemn, dar, înainte de toate...”. Specifică un lucru important. Înainte de toate. Înainte de toate să faceți ceva vis-a-vis de cei care ne conduc. Arma secretă a creștinilor de pretutideni a fost, este și va fi rugăciunea. Mare putere are rugăciunea celor neprihăniți. Înainte de toate, Pavel ne îndeamnă să facem rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, dar mai ales pentru cine? Pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii. De ce înainte de toate? Răspunsul tot el îl dă. Pentru ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.
Ultima luna de toamnă a acestui an duce România în față unei alegeri. O alegere pe care fiecare român are dreptul să o facă. Alegerea această constă în mai multe și diferite alegeri. Unii nu sunt interesați de vot, alții vor merge special să anuleze votul. Iar alții... trebuie s-o spunem. Sunt mai deciși că niciodată, având deja o ,,preferinta”. Un viitor ,,erou”! Pavel în Corint îi numea pe cei împărățiți în grupulețe și partide ca fiind, oameni din lume, prin faptul că se încredeau în om, spunând: ,,Eu sunt al lui cutare sau al lui cutare...”. Dumnezeu nu a găsit plăcere în astfel de alegeri. Și nu vrea asta nici de la noi. Oamenii au impresia că dacă îl vor alege pe domnul sau doamna cutare, România va arăta ca una din imaginile din cărțile Martorilor lui Iehova.
Adevărul este că România are nevoie de o credință vie și o pocăință autentică. De regretul față de rău, mită și corupție. Nevoia de oameni serioși și cumpătați. La ce schimbări necesită scumpa noastră Românie, niciun posibil președinte nu ar fi suficient și nici un regim monarhic nu ar putea schimba ceva semnificativ. Banii cheltuiți pe campania electorală puteau hrăni cel puțin o zi copiii din orfelinate, bolnavii din spitale, văduvele părăsite și săracii nimănui. Schimbarea României începe cu schimbarea mea și a fiecăruia dintre noi. Starea țării noastre frumoase are nevoie de nădejde, iar această nădejde se numește Hristos Isus. Domnul domnilor, Imparatul imparatilor si Regele regilor!
Rugați-vă pentru pacea și binecuvântarea României. Pentru viitorul presedinte. Pentru oamenii care, așa cum sunt ei, se află în conducere. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului, caci Hristos Isus S-a dat pe Sine însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi.
E îndemnul marelui apostol. E răsplata noastră. E nădejdea noastră in Hristos Isus. E credința noastră în Dumnezeu. E harul nostru că ne rugăm. E dreptul nostru să votăm!
Tinerii generației Facebook sunt chemați la vot. Și părinții lor. Și cei care au trăit vremurile comuniste. Pe acestea trebuie să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute. Ce va fi în viitor, e taină mare...
Să fim înțelepți dar, și să împlinim tot ce este de împlinit. Atât pentru Pământ, cât și pentru Cer!

 http://fundatie.ciresarii.ro/

Mario Bîc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu