Alfa&Omega Tv.

joi, 20 noiembrie 2014

Cuvinte…si efectul lor.

       “Nici un cuvant stricat sa nu va iasa din gura; ci unul bun, pentru zidire, dupa cum e nevoie, ca sa dea har celor ce-l aud” Efeseni 4:29. Modul in care spui un lucru este mai important decat ceea ce spui. In proverbe suntem invatati ca:’dulceata buzelor mareste stiinta’ (Proverbe 16;21). Vrei ca cei din jur sa fie atenti la ceea ce vrei sa le spui? Ai grija la blandetea cu care spui lucrurile. La dulceata buzelor tale. 
        Toti oamenii stiu sa zbiere. Toti se enerveza des si ajung la un ton irascibil si ridicat. Insa atat de putini isi pastreaza calmul atunci cand ar trebui sa se enerveze. Atat de putini raman ca o stanca in milocul furtunii, atat de putini se stapanesc.
         Domnul si intelepciunea Lui ne invata ca ‘vom cuceri cetati’ cu dragoste, cu blandete si intelepciune, impotriva acestora nu exista arme, cand scoti aceste ‘arme’ i-ai dezermat pe toti de fapt. Nu merge cu cicaleala, nici cu cuvinte care condamna, care injosesc, care compara, care eticheteaza, care insulta, sau care sunt sarcastice. Singurul mod de a birui raul este sa raspunzi cu bine, asa spune Scriptura, altfel raul doar se inmulteste nu-l stopezi, nici nu-l starpesti.

Autor: Stefan Ivan
Sursa:  http://stefanivan.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu