Alfa&Omega Tv.

miercuri, 11 decembrie 2013

Pompierul de servici.

     Mai erau vreo 20 de minute si incepea slujba la biserica Betel. Eram deja pe drum, in 5,6 minute ajung la biserica. Zapada inghetata de sub talpi, parca imi fredona o cantare " Si mama ne-a chemat pe toti in casa. " In fata apare impunator un bloc cu 4 etaje, in strada o masina de pompieri cu girofarul pornit, sta gata sa intervina,  langa ea, un singur pompier foarte interesat de situatie. Privea un horn pe acoperis, cu mainile in buzunar priveste tacut, dorindu-di parca sa intre in masina. L-am salutat, n-a zis numic, poate pentru ca era in timpul serviciului, trec mai departe si pana la urma aud masina de pompieri plecand. A fost floare la ureche de data asta, nici un furtun de adunat, fara apa, fara transpiratie, doar o privire scurta , si atat.
   De ce am scris toata intamplarea asta, am scris-o pentru ca se aseamana tare mult cu una din preocurarile diavolului, si anume acele de a stinge focul rugacuini, al pasiunii pentru Hristos, pentru Cuvant, pentru partasie. Satan e pompierul de servici, e foarte bine pregatit, are utilaje de interventie speciale, nu cumva Focul, puterea Focului sa atinga cerul. Acei oameni simpli, de la Rusalii aveau nevoie de putere, de o vorbire noua dar si de Focul care parea ca ia cuprins pe toti.
   Focul slujiri, acel foc care arde in tine, dar nu pentru tine ci pentru altii.
      Azi noapte au fost -16 grade. Nu-mi place de loc gerul asta, parca are efect si asupra inimilor noastre, suntem mai reci, am curatat zapada doar in dreptul casei noastre, in dreptul celui bolnav, in dreptul celui lipsit si slab sa faca cine a vrea, sau primaria, sau mai bine lasa, se va topi la primavara. 
   Pompierul de servici nu oboseste, isi face treaba sirguincios.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu