Alfa&Omega Tv.

luni, 24 august 2015

“OGLINDĂ, OGLINJOARĂ”


„Oare lutul zice el celui ce-l făţuieşte: „Ce faci?” (Isaia 45:9)
      Mulţi oameni sunt nemulţumiţi de ceea ce văd în oglindă; unii dintre noi sunt atât de nemulţumiţi încât cheltuiesc o avere ca să se schimbe. Şi deşi este bine să arăţi cel mai frumos, Dumnezeu nu a intenţionat niciodată ca înfăţişarea noastră să fie o declaraţie a valorii noastre pentru El sau pentru ceilalţi. Oricare ar fi trăsăturile fizice pe care le-ai moştenit, iată câteva adevăruri biblice pe care merită să le iei în considerare:
      1) Nemulţumirea fată de înfăţişare ne pune în conflict cu Dumnezeu. Biblia spune: „Vai de cine se ceartă cu Făcătorul său! Un ciob dintre cioburile pământului! Oare lutul zice el celui ce-l făţuieşte: „Ce faci?” Dumnezeu intenţionează ca tu să fii vasul Său de lut; un vas practic, folositor; nu un ornament la modă şi un obiect de reclamă „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu şi nu de la noi” (2 Corinteni 4:7). Valoarea ta nu constă în felul în care arăţi pe dinafară, ci în ceea ce ai înlăuntru – mesajul care schimbă vieţi al harului lui Dumnezeu!
      2) Nemulţumirea faţă de înfăţişare rezultă din comparaţii false. Astăzi ni se spune să devenim reflecţii ale unui ideal de neatins. Modele TV modificate pe calculator ne vând orice, de la fulgi de porumb la maşini. Să fim serioşi! „Ei, prin faptul că se măsoară cu ei înşişi şi se pun alături ei cu ei înşişi, sunt fără pricepere” (2 Corinteni 10:12).

       Nemulţumirea faţă de înfăţişarea ta vine din necunoaşterea scopului uimitor şi creativ al lui Dumnezeu pentru tine. Şi lucrul acesta va deveni limpede pentru tine când te uiţi „ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus” (Evrei 12:2).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu