Alfa&Omega Tv.

duminică, 31 august 2014

Cateva ganduri despre criza.

        De vreo 2 ani vorbim despre criza mondiala, criza care afecteaza si Europa, implicit si Romania. Si ba iesim, ba intram in criza, nu mai stie nimeni ce se intampla... poate mai depinte si de "aliniarea corecta a Pamantului cu Luna". 
     Eu cred din toata inima ca, cel putin romanii nu sunt afectati de aceasta criza proclamata peste intreaga lume. Singura criza care afecteaza cu adevarat Romania, este lipsa unui crestinism autentic, adevarat, vorbit si trait in fiecare zi.



     Statisticile spun despre Romania 2 lucruri interesante, ciudate, care defapt se bat puternic cap in cap.
      Primul lucru este acela ca ca la nivel european, Romania, ocupa locurile fruntase in ceea ce priveste numarul crestinilor declarati.
      Al doilea lucru este acela ca in ultimi 24 de ani , in Romania s-au facut 23 de milioane de avorturi, acestea fiind doar cele inregistrate de medici.
     Ma gandeam zilele trecute la problemele Romaniei, si privind in societatea in care traiesc am gasit cateva motive pentru care in Romania lucrurile merg asa cum merg.
    Unul din motive ar fi acela ca , in momentul acesta in Romania, locul adevarului a fost ocupat de neadevar, de minciuna,si atata vreme cat minciuna reprezinta o virrtute in Romania, incepand de la elevi, continuand cu profesori si mergand mai departe pana la cei ce ar trebui sa reprezinte acest popor cu demnitate si onestitate, Dumnezeu va continua sa ingaduie peste Romania haosul.
    Urmatorul motiv are legatura directa cu lipsa increderii romanilor in Dumnezeu, nu lipsa credintei ,ca statisticile spun ca pe asta o avem, una veche de traditie, stramoseasca, ci tocmai lipsa increderii in Dumnezeu.
     Pentru a intelege mai bine gandul acesta ma voi folosi de o istorioara.
 Se spune ca un mare cascador intinde o funie peste cascada Niagara si sub vasul catorva mi de oameni, apuca o roaba in maini si impingand de ea, trece de pe o parte pe alta fara a avea probleme. Odata ajuns la capatul funiei, acest cascador intreaba: 
  - Credeti ca mai pot trece o data pe funie, pana la celelalt mal?
 Toti raspund intr-un glas:
  - Daaaaaa...
 Apoi cascadorul intreaba?
  - Cine se ofera sa ocupe loc in roaba la urmatoarea trecere?
La care se lasa o tacere dureroasa...
    Cam asa stam noi romanii cu increderea in Dumnezeu.

Am fost invatati ani de zile, ca relatia cu Dumnezeu nu poate fi una personala, ci doar prin intermediari, si asta se vede acum.

   Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu