Alfa&Omega Tv.

vineri, 15 august 2014

Nunta la prima vedere.

                     "  Mare lucru n-a vazut Samson peste granita. A luat leul de coada si la batut cu capul de pamant pana la ucis. Apoi, transpirat, s-a dus cu parintii sa ceara de nevasta catastrofa aceea vopsita. Mirosea a santaj sentimental povestea. Parintii, oameni de treaba si linistiti, iubeau muntele de om cu creier putin....
     Nunta a fost trista... Rudele lui Solomon n-au venit la ospat, pentru ca filistenii adusesera alcool si manele.
Samson a participat si el la propria nunta in calitate de responsabil cu momentele vesele. Sapte zile, cat a tinut ospatul, a fost numai miros de creier obligat sa gandeasca.Samson se si vedea in 30 de haine si 30 de camasi.Cate una pe zi, pentru ca dupa cum arata, mireasa habar nu avea sa spele si sa calce. Erau haine de unica folosinta. Nunta s-a sfarsit prost. In loc de luna de miere, s-a dus si a omorat treizeci de amarati si le-a luat hainele si a ramas si fara mireasa.
       Haideti sa judecam drept, stand chirciti din cauza deznodamantului hilar.
Nu te poti casatorii privind prin binoclu. Fata de departe nu va semana cu mireasa, niciodata. Nu te poti  casatorii nici cu una care-si gasaste toata ziua placarea in "Vacanta Mare".
    Viata e plina de surprize si e scurta, de aceea nu merita sa-ti incaruntesti parintii prematur.  Nunta a fost un dezastru pentru ca Samson, desi avea Cuvantul cu interdictii cu tot, a gandit cu glandele, si glandele mint.
    Singurul argument a fost "Da, imi place".
   ............
   Samson a ales in viata, regulat, numai cu ochii.  De aceea Dumnezeu a ingaduit sa ramana fara ei. Orb a inceput sa vada lucrurile mai bine. Cand te casatoresti in afara poruncii, atunci urmeaza sa devi rob si sa imbraci toti mancaii de profesie ce spun ghicitori trasnite.
     Viata capata miros de hoit de leu numai pentru simplu fapt ca a trecut prin locul nepotrivit la timpul nepotrivit.
  Samson s-a clonat in multi ce cred ca daca au ochii ascunsi sub ochelari smecheri de soare sunt destepti.  Alegerea cu ochii duce la nunti neterminate..."

Autor: Vladimir Pustan           Sursa: Fragment di cartea Tradatra, iubirea trecea.
    Recomand din toata inima aceasta carte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu