Alfa&Omega Tv.

joi, 14 august 2014

Credința simplă – Alexandru Fintoiu



Unii oameni cred ca o au. Alții consideră că s-au născut deja cu ea. Totuși credința adevărată zidește un caracter frumos, nu lasă loc la fapte reprobabile. Credința nu înseamnă doar să crezi în adevărul unui lucru, ci ea te transformă asemenea Celui în care crezi. Credința reală este exclusivistă și se deosebește de toate celelalte. Ea nu forțează pe nimeni, nu intră obligatoriu în viața unui om și nu, nu te naști cu ea ci cu dorința care tinde spre ea. Fără Isus Hristos nu poate exista decât un surogat.



Credința înseamnă să crezi ce nu crede majoritatea și să acționezi în conformitate cu ce crezi, uluindu-i prin frumusețe și minune pe ceilalți. Credința are un aer mistic dar tocmai pentru că este așa, e frumoasă.



Credința adevărată are putere și splendoare asupra lucrurilor obișnuite. Cineva s-a rugat lui Dumnezeu la o evanghelizare în aer liber să se oprească ploaia și după rugăciune ploaia s-a oprit. Altcineva s-a dus la un super-market să cumpere mâncare și nu avea bani. S-a rugat lui Dumnezeu și a avut credința că El va avea grija în privința plății, a pus lucrurile pe banda de la casa de marcat și când să plătească, un cunoscut a apărut în magazin, s-a dus la el și i-a dat banii necesari. Pentru oamenii care nu-L cunosc pe Hristos, acest lucru poate fi o întâmplare. Pentru alții o nebunie. Pentru noi, este o dovadă că Dumnezeu răsplătește credința adevărată.



Mi-am amintit de ce spunea Hristos. Când cereți un lucru să credeți că l-ați și primit şi îl veți avea. Oamenii exemplificați mai sus n-au făcut decât să creadă. Dar atunci când noi devenim “deștepți”, credința noastră se lovește de parapeții logicii. Ne cam “mândrim” cu o credință de zi cu zi care nu miră pe nimeni, despre care nu știe nimeni nimic pentru că nu prea se vede ceva deosebit în ea.



Care a fost ultima experiență personală cu Dumnezeu? Unii s-ar putea să nici nu-și mai amintească așa ceva.



Credința adevărată în Hristos oferă o alternativă cerească celor care s-au săturat de cotidian ori de nebunia angrenajului lumii.



Experiențele trăite alături de Dumnezeu prin credință te fac mai puternic și mai fericit. Cum zicea cineva, credința înseamnă să faci din imposibil posibil, cu Dumnezeu.



Credeți că putem? Eu zic că da.

Autor:  Alexandru Fintoiu        Sursa:  http://crestintotal.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu