Alfa&Omega Tv.

marți, 8 iulie 2014

Sulița


De multe ori in viata ne confruntam cu oameni care arunca cu sulita catre noi, cel putin cu sulita vorbelor. Uneori vezi ca e sulita ca are forma specifica dar uneori e mascata si nu iti dai seama ce vine spre tine. Totusi exista ocazii in care vedem clar intentia celui care arunca si anume sa ne nimereasca, sa ne raneasca. Intrebarea e: ce faci cand se arunca cu sulita catre tine?
Ei bine fiecare reactioneaza diferit. Prima tentatie, si e buna, e sa te feresti iar cea de a doua e sa stai sa devii victima.
Sa o luam pe prima. Poti sa te feresti din doua motive:
1. Pentru a lua sulita sa o arunci inapoi. Asta se intampla frecvent si vine natural, firesc, e in instinctul nostru ca atunci cand cineva da sa dam si noi. Numai ca in acest fel incepe razboiul care nu stii cat va dura, nici cate rani va produce nici cate sulite se vor arunca.
2. Pentru a nu il lasa pe aruncator sa comita greseala. Sunt oameni care atunci cand sunt atacati evita loviturile pentru a evita un razboi, de dragul pacii se feresc si nu ca sa prinda ei sulita. Tare ii apreciez pe oamenii acestia.
A doua tentatie e si este frecvent intalnita si anume victimizarea. Exista oameni care asteapta sa fie loviti pentru a arata tuturor cat de mult sufera ei.  Aici pot fi inselati multi oameni si anume mare atentie la cei ce mereu se prezinta ca victime, ca nedreptatiti, ca asupriti. Nu cauta sa fii victima niciodata chiar daca asta starneste mila celor din jur, chiar daca uneori ai anumite avantaje nu iti dori sa fii victima pentru a avea cu ce manipula.
Imi ramane in minte exemplul lui David si Saul. Daca va amimtiti David ii canta lui Saul cu harfa cand il apuca duhul cel rau si la un moment dat, Saul arunca cu sulita catre David care se fereste ne spune Scriptura. Ce se intiampla dacă nu se ferea? Ce se intampla daca lua sulita si o arunca inapoi? Va las pe voi sa va imaginati cert este ca David a evitat sulita si a facut bine. Ce voi face eu? Dar tu?
Meditatie motivata de Adi    
Sursa:          http://www.filedinjurnal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu