Alfa&Omega Tv.

miercuri, 30 iulie 2014

Cum să-ți distrugi copilul – sfaturi pentru novici (1)



1. Cumpără-i o tabletă sau un telefon inteligent la o vârstă cât mai fragedă și asigură-te că i-o lași la îndemână și că are și acces nelimitat la internet. Cel mai sigur ar fi să-i faci un abonament la niște site-uri pentru adulți, dar se descurcă și singuri copiii din ziua de azi, pupe-i mama!

2. Compensează absența ta de lângă copil cu obiecte scumpe. Astfel, îi asiguri o imagine de invidiat în fața colegilor și prietenilor. Ce poate fi mai plăcut decât ca toți sărăntocii să se holbeze cu jind la țoalele și gadget-urile copilului tău?

3. Transmite-i copilului tău pe toate căile mesajul că banul este temelia fundamentală a tuturor relațiilor. Dragostea ta se concretizează în bani, educația lui are ca scop ultim banul, pasiunile costă sau produc bani etc.

4. Distrează-l în permanență. Fii un fel de clovn sau angajator de clovni pentru copilul tău. Du-l la filme, la Disney… în praznic. Organizează-i activități care să nu vă lase „timpi morți” în care să fiți nevoiți să discutați.

5. Învață-l să disprețuiască orice formă de autoritate și orice ierahie a valorilor, iar când va fi mare, nu se va abate de la asta. Repetă-i cu insistență că nimeni nu e nici mai deștept, nici mai frumos, nici mai capabil decât copilul tău.

6. Deprinde-l să creadă că tot ce primește i se cuvine, că orice bine pe care i-l face cineva este datorat meritelor sale excepționale.

7. Învață-l să fie mereu sigur pe sine, chiar dacă spune prăpăstii sau face tâmpenii. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie neapărat învățat să disprețuiască tot ceea ce nu cunoaște și să batjocorească pe oricine e mai bun, mai talentat sau mai înțelept decât copilul tău.

Notă: Ordinea e aleatorie, puteți începe cu oricare dintre cele 7 idei, fiindcă rezultatul final nu va fi periclitat. Important e să fie aplicate cu perseverență măcar câteva.

(va urma)

Sursa:  http://drezina.wordpress.com/   Autor: Teofil Stanciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu