Alfa&Omega Tv.

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Neemia, candidatul ideal.

          Neemia cap. 1-6, se cuprinde textul in care este relatata reziderea zidului din jurul Ierusalimului.
Personaj principal, Neemia, paharnic in slujba imparatului, paharnic de maserie, gusta inaintea imparatului din pahar pentru a nu fi un continut otravit sau alterat, o slujba riscanta. Si astazi mai sunt paharnici dar nu de maserie, ci de obicei.
     Un om de la care toti putem invata multe lucruri, dar mai ales candidatii la presidentie care de cateva zile in coace ne prezinta situatia deplorabila a tarii, promitand un viitor mai bun in cazul in care facem gresala si ii votam, promisiuni, luna, stelele in cateva zile se goleste bolta cerului de ele, le vom primi noi, bineinteles dupa 2 noiembrie, sau in cel mai rau caz dupa 16, din a doua incercare.
     Nu am avut rabdarea sa ascult in intergime prezentarea fiecaruia, de ce, in primul rand nici unul din cei 14 pretendenti la fotoliul de presedinte un a inclus in programul sau de reorgaizare, reabilitare, re... cum vreti voi, nevoia calauzirii Divine. Lipsa ei s-a vazut  si se vede de ani buni, fiecare pe fiecare si nimeni pentru toti.
      Stiti ce-mi "place" (un singur lucru) totusi la acesti oameni?
Trec peste rusine, reputatie, poruncile nevestelor sau sotilor, dupa caz, si fac "marele" efort sa petraca 3 ore intr-o biserica penticostala, ca nu se stie niciodata, 2,3 voturi de aici, 2,3 de dincolo si se aduna, sunt printre ei si mai bine pregatiti, un scurt cuvant, asteapta la final si saluta multimea, lucruri "faine", vorba unui prieten.
    Care este legatura dentre cei 14 oameni "bine intentionati" si Neemia?
          Toti realizeaza mai mult sau mai putin situatia neplacuta in care se afla "zidul"(Romania), care este marea diferenta dintre acestia, Neemia trece repede de la vorbe la fapte.
       Culmea nesimtirii stiti care este, sa tratezi poporul cu decolteul, cazul doamnei Udrea (cautati poza pe net, dar totusi nu cred ca merita efortul).

Va urma...
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu