Alfa&Omega Tv.

sâmbătă, 20 decembrie 2014

Pastorul Saeed Abedini: Scrisoare de Craciun.



Aimee Herd, Breaking Christian News: Pastorul american închis Saeed Abedini a scris, luna aceasta, o scrisoare impresionantă trupului lui Cristos, cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Scrisoarea o puteţi citi mai jos:

Crăciun fericit!


via breakingchristiannews.com

Zilele acestea sunt extrem de friguroase aici. Micul meu culcuş de lângă fereastră este fără sticlă, ceea ce face ca majoritatea nopţilor să fie insuportabile pentru somn. Tratamentul deţinuţilor este, de asemenea, rece şi uneori ostil. Unii deţinuţi nu mă plac din cauză că sunt convertit şi pastor. Mă privesc cu ruşine ca şi cum aş fi cineva care şi-a trădat fosta religie. Gardienii nici nu suportă crucea de hârtie pe care am confecţionat-o şi am agăţat-o deasupra mea ca semn al credinţei şi ca anticipare a sărbătoririi naşterii Mântuitorului. M-au ameninţat şi m-au forţat să o dau jos. Acesta este primul Crăciun în care sunt fără familie; întreaga mea familie se află acum în afara ţării. Aceste condiţii au făcut acest sezon de Crăciun foarte greu, rece şi zdruncinător pentru mine. Se pare că sunt singur şi fără cineva lângă mine.

Aceste condiţii reci şi delicate m-au făcut să mă întreb de ce Dumnezeu a ales cel mai aspru timp al anului pentru a se întrupa şi de ce a venit pe pământ în cea mai firavă condiţie umană (bebeluş)? De ce Dumnezeu a ales cel mai aspru loc în care să Se nască, într-un timp friguros? De ce Dumnezeu alege să Se nască într-o iesle, într-un staul care e friguros, murdar şi insalubru cu miros neplăcut? De ce naşterea trebuie să aibă loc într-un asemenea mod care a fost dificil nu doar fizic, ci şi social? Cu siguranţă a adus ruşine Mariei şi logodnicului ei prin faptul că a rămas însărcinată înainte de căsătorie în societatea religioasă a acelei vremi.

Dragi fraţi şi surori, adevărul Evangheliei este că aceasta nu reprezintă doar istoria lui Isus, dar este şi cheia felului în care noi trebuie să trăim şi să slujim ca Isus. Astăzi dragostea noastră faţă de El ar trebui să iasă din zona noastră de confort pentru a proclama Cuvantul vieţii şi mântuirea prin credinţa în Isus Cristos şi plata păcatului, pe care El a plătit-o la cruce, şi să proclamăm învierea Sa. Ar trebui să putem înfrunta frigul, greutăţile şi ruşinea pentru a-L sluji pe Dumnezeu. Ar trebui să putem intra în durerea lumii reci, întunecate. Apoi vom putea oferi flacăra dragostei lui Cristos ieslei reci a celor care sunt morţi spiritual. Ar trebui să ieşim din confortul vieţilor noastre şi să lăsăm ca îmbrăţişarea plină de dragoste a familiei noastre să intre în ieslea altor vieţi, aşa cum a fost în dreptul meu în cel de-al treilea Crăciun consecutiv. S-ar putea să fim numiţi nebuni şi trădători şi să avem parte de rele, dar ar trebui să ne răstignim voinţa şi dorinţele chiar mai mult până când lumea va auzi şi va gusta adevărata semnificaţie a Crăciunului. Crăciunul înseamnă că Dumnezeu a venit pentru a intra în inima ta azi, a-ţi transforma viaţa şi a-ţi înlătura durerea printr-o bucurie de nedescris.

Crăciunul este manifestarea strălucirii radiante a gloriei lui Dumnezeu în naşterea unui Copil pe nume Emanuel, care înseamnă “Dumnezeu este cu noi”. Crăciunul este ziua în care flacăra focului dătător de viaţă a dragostei lui Dumnezeu a strălucit în întunericul inimilor reci şi îngheţate şi a intrat în această lume rea şi moartă. La fel cum căldura miezului pământului topeşte rocile şi produce lava, dragostea arzătoare a lui Dumnezeu, Isus Cristos, prin pântecul fecioarei Maria, a venit pe pământ de Crăciun pentru a topi inima împietrită de păcat şi ticăloşia lumii şi pentru a le scoate din vieţile noastre. În acelaşi mod, lucrarea Duhului Sfânt este o ploaie arzătoare a sfinţeniei şi milei lui Dumnezeu care curge în trupul, sufletul şi duhul nostru şi aduce lumina lui Cristos în noi şi prin noi, făcând din lumea întunecoasă şi rece una plină de strălucire arzătoare. El transformă lumea noastră într-una plină de pace, bucurie şi dragoste care este atât de diferită de lumea întunecoasă şi rece în care trăiam odinioară. Aleluia!

Cu ocazia acestui Crăciun lasă lava dragostei lui Cristos să intre în adâncul inimii tale şi să te înflăcăreze, să fii gata să plăteşti orice preţ pentru a aduce aceeaşi lavă de dragoste lumii reci din jurul tău, transformându-o cu adevăratul mesaj al Crăciunului.

Continuaţi să vă rugaţi pentru Saeed şi pentru familia sa!



sursa: stiricrestine.ro

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Pastorul Saeed Abedini: Scrisoare de Crăciun 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu