Alfa&Omega Tv.

miercuri, 21 martie 2018

Nivelul de persecuţie cu care se confruntă creştinii din China este la un maxim istoric.


Security Guards heading home after a day of work.

Un activist pentru drepturile creştinilor din China a declarat că persecuţia nu a fost niciodată mai dură decât este acum, însă în ciuda tuturor greutăţilor Evanghelia se răspândeşte mai mult ca niciodată.
Bob Fu, fondatorul organizaţiei China Aid, a declarat pentru postul de radio creştin Premier din Anglia, că peste 223.000 de credincioşi creştini au fost persecutaţi în China în anul 2017, un număr care este de 4 ori mai mare decât cel din anul precedent. Peste 3.700 de persoane au fost încarcerate.
„Orice creştin este văzut ca o persoană suspicioasă,” spune Fu. „Creştinismul este considerat o religie străină, occidentală, fiind suspectat de tentativă de a se infiltra în rândurile Partidului Comunist cu scopul de a răsturna puterea statului.”
Represiunea creştinilor din China a dus la îndepărtarea semnului crucii de pe clădirile bisericilor, dărâmarea clădirilor și arestarea creştinilor care sunt surprinşi că se închină în afară locurilor autorizate.
Recent, un creştin din sudul provinciei Guangdong a fost trecut pe o listă neagră, ceea ce îl împiedică să se mai angajeze, după ce a fost arestat pentru credinţa lui.
Conform lui Fu: „Există funcţionari din cadrul autorităţilor care se duc în casele creştinilor şi rămân acolo peste noapte pentru a împiedica o eventuală întâlnire nocturnă de închinare. Nu am mai fost martori la un asemenea nivel al persecuţiei de pe la sfârşitul Revoluţiei Culturale a lui Mao.”
Fu crede că represiunea împotriva creştinilor este atât de puternică pentru că, în ultimii cinci ani, numărul creştinilor cin China a crescut accelerat. El spune că organizaţia pe care o conduce, a obţinut un document guvernamental secret, în care se afirmă că se vor lua o serie de măsuri pentru „a opri această oribilă creştere a numărului creştinilor.”
Fu spune că atunci când a citit acest document, a strigat cu bucurie „Aleluia”, acest lucru înseamnă că Partidul Comunist recunoaşte că există o creştere însemnată a creştinismului şi asta produce îngrijorare.
„În 1949 erau mai puţini de un milion de creştini în China, astăzi după 60 de ani de persecuţie continuă din partea autorităţilor comuniste, sunt peste 100 de milioane. Deci există o creşte de peste 100 de ori şi asta în ciuda persecuţiei.”
„Partidul Comunist are 90 de milioane de membri. Există mai mulţi creştini decât atei membri de partid, şi acest lucru reprezintă o ameninţare.”
Fu, care a făcut închisoare în China la mijlocul anilor ’90 pentru activităţi ilegale de evanghelizare, a declarat în interviul oferit ca răspândirea creştinismului la acest nivel fără precedent dovedeşte un singur lucru: Dumnezeu este suveran.
„Dumnezeu stă pe tron în Ceruri şi râde la aceşti lideri comunişti (Pslamul 2). Poate că Domnul îi va folosi ca şi slujitorii Lui, aşa cum l-a folosit şi pe Nebucadnețar în timpul împărăţiei Babilonului.”
Sursa: https://www.stiricrestine.ro
Please distribute this blog to expand the kingdom of God. God bless you all.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu