Privind puțin in urma, am hotărât sa scriu acest articol despre anturaj si efectele anturajului.
Anturajul poate influenta si schimba un om , o persoana in doua feluri, fie pozitiv fie negativ.
Când vorbim despre acest subiect trebuie sa știm ca exista doua posibilități prin care sa fi partea unui anturaj.
Prima posibilitate este prin aderare, prin alipire, fiind atras de ideologiile grupului respectiv, de acțiunile întreprinse de grup, fiind atras de comportamentul sau stilul de viață a unuia sau a mai multor membrii din grupul respectiv căutând astfel modele după care sa iti ghidezi viață, comportamentul, actiunile.
A doua posibilitate este prin atragere sau prin determinare, oferind persoanei in cauza diferit beneficii, precum un anumit statut, anumite obiecte, in unele cazuri atragerea unei persoane intr-un grup se face chiar in urmărirea unor scopuri, acestea fiind uneori cat se poate de sincere alteori fiind cat se poate se viclene, căutând o persoana care sa fie băgata in fata in anumite probleme.
Anturajul, este si va rămâne locul in care un caracter poate fi finisat sau poate fi distrus. Am inceput prezentând cele doua posibilități prin care se poate devenii membrul unui anturaj, tocmai pentru a putea prezenta mai departe principalele motive pentru care o persoana adera sau este determinata sa afie partea unui grup, in cazul nostru fiind acesta un anturaj.
In primul rand, un tanar, o persoana adera la un grup, pentru ca actiunile lui sunt asemanatoare daca nu chiar la fel cu cele practicate de grupul vizat. Un tip care adora cititul, cartile, va cauta mereu prezenta unor oameni care pot impartasii cu el aceleasi idei, aceleasi pasiuni.
O persoana adera la un grup, impartasind aceleasi idei si trairi din dorinta de a se afirma, si chiar daca va trebui sa faca anumite compromisuri care negresit vor atrage urmari grave, acesta isi va atinge scopul, se va afirma, si nu cu ceva care va atrage atentia pozitiv ci din contra. Unii fiind capabili ca din aceasta dorinta oarba dupa afirmare sa treaca la gesturi fapte extreme, cum ar fi consumul de droguri, teribilisme la volan sau multe altele.
Dorință aceasta de afirmare poate fi atât de intensa încât individul recurge la acțiuni împotriva voinței lui, de fapt el un își dorește înfăptuirea unor lucruri dar pentru a fi văzut si apreciat de grup riscă.
Un alt motiv pentru care o persoana adera la un anumit tip de anturaj este acela de a te simți in siguranță. Un fel de Organizație a națiunilor unite, când este unul in necaz intervine restul grupului, vorba proverbului " unde- s multi puterea creste si dușmanul nu sporește " .
Anturajul tânărului creștin trebuie sa fie definit de sinceritate, curăție, adevăr si pasiune pentru Hristos.
Cum este definit anturajul din care faci parte ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu