Alfa&Omega Tv.

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Binecuvantatul Eurachilon.

  • Începuse să sufle un vânt uşor de miazăzi şi, ca unii care se credeau stăpâni pe ţintă, au ridicat ancorele şi au pornit cu corabia pe marginea Cretei.
  •  Dar nu după multă vreme, s-a dezlănţuit asupra insulei un vânt furtunos, numit Eurachilon."

   La fel ca fiul risipitor, la fel ca Lot, atunci cand nu luam decizile corecte, cand pornim fara a ne 'consulta' cu Dumnezeu cu privire la planurile pe care le avem, devenim greu de oprit, ne credem 'stapani pe tinta', descurcareti, prea destepti pentru a mai intreba si cerul cu privire la initiativa noastra, si ridicam ancorele fara a mai sta pe ganduri, si uneori Dumnezeu in bunatanea Lui ne da cate un semn din care putem intelege ca nu va dura mult si furtuna se va dezlantui, dar acel '' vant usor de miazazi '' este neluat in seama de cele mai multe ori.
    Si pentru a nu ne pierde, dar pentru a ingelege ca despartiti de Isus suntem neputinciosi, Dumnezeu ne opreste din mers, pe unii ca cateva roscovele, pe altii cu cate un Eurachilon, pe altii cu cate un navod gol, dar ne opreste pentru ca Ne iubeste. Dumnezeu a vorbit si animalelor pentru a opri oameni din drumul lor gresit, si daca animalul acela a fost atat de intelept incat sa nu mai inainteze la Cuvantul Lui Dumnezeu, ce pretentii sa ai de la om ?
     Sunt altii mai 'tari' ,  au devenit adevarati iubitori de roscove, vanatori de furtuni, iubitori de usi inchise in nas, dar bineinteles ca Dumnezeu nu va impinge pe nimeni de la spate, spre cer ... si nici nu Va Tinea pe cineva impotriva vointei lui in mantuire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu