Alfa&Omega Tv.

marți, 27 ianuarie 2015

Cristian Barbosu: Toflea ma surprinde mereu !



    Cristian Barbosu: Nu de mult am fost la Toflea si ca intotdeauna, Toflea ma surprinde mereu. Evident, in sens pozitiv, ca Dumnezeu lucreaza in acest sat. Cei care ati fost, stiti ca e doar un sat obisnuit cu oameni obisnuiti, multe familii sarace, o buna parte din sat nu stiu sa scrie, sa citeasca si totusi, Dumnezeu lucreaza prin Biserica fratilor nostri rromi din Toflea, educand si biblic, dar, efectiv educandu-i, literar vorbind, pe cei din sat.
    Am ramas surprins sa aflu ca peste 1000 de membri ai bisericii au reusit sa citeasca Noul Testament in anul care a trecut, peste 500, Biblia in intregime. Si au peste 200 de tineri si chiar si varstnici, oameni care au urmat cursuri Biblice, ceea ce pentru mine e incredibil. Nu stiu, oare care alta biserica din Romania are atat interes in a-si educa Biblica omenii, in a-i litera pur si simplu pentru gloria lui Dumnezeu?
   Este evident ca au si ei probleme. Nu de putine ori, noi ne uitam la ei ca si cum ne-am uita la samariteni, asa cum ii privea evreii in Scripturi. Dar, adevarul este ca fiecare etnie are probleme, ca pacatul e universal. Dar nu vreau sa justific anumite probleme sau alunecari, caderi, care unii dintre ei le au. Dar, vreau sa evidentiez lucrurile bune pe care le vad si vreau sa-i incurajez si pe ei si pe altii, care vor sa-i ajute si care vor sa stea alaturi de ei.
   Am ramas foarte incurajat sa particip, spre exemplu, la o conferinta de familie, acum cativa ani. Stiu ca in fiecare an peste 1000 de familii din cadrul bisericiilor se strang undeva in tara si au conferinte cateva zile. Oare, care viserica din tara noastra, da atata interes incat sa ajute, sa inchirieze, sa aduca vorbitori de calitate pentru peste 1000 de cupluri din tara, care se aduna sa studieze viata de familie?
    Este adevarat ca Dumnezeu lucreaza prin ei si nu doar in Toflea. Ma bucur sa stiu ca au peste 10 filiale, din cate am inteles eu, in Romania- 5 in alte tari. Si biserica se extine, mai ales in altimii ani, intr-o tara in care, din pacate, in cultele evanghelice bisericile mor sau sunt pe cale de disparitie in multe sate, sa stii ca exista o biserica care da nastere la alte biserici vii, pline de pasiune pentru Hristos. E un lucru extraordinar si de aceea ma bucur si vreau sa-i incurajez, la fel, cum ii incurajez si pe cei din Damaroaia. Am fost si acolo si ma bucur de darul lor, de pasiunea lor, de respectul lor fata de Dumnezeu si fata de Scripturi si fata de toti fratii rromi, care-L cauta pe Dumnezeu cu adevarat si cauta pocainta in Isus Hristos.

https://rodiagnusdei.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu