Alfa&Omega Tv.

vineri, 26 iunie 2015

Cu gândul doar la castraveți.


Poporul Domnului tocmai ieșiseră din acel infern numit  Egipt, când unuia din ei începu  să-i chiorăie matele de foame. Dumnezeu cunoaște si mintea si stomacul de aceea la rugăciunea lui Moise face sa apăra pe pământ in fiecare dimineața mana, pâine făcută direct in brutăria cerului. In fiecare dimineața, așa nespălați pe ochi, nu aveau altceva de făcut decât sa desfacă fermuarul cortului si să-și ia fiecare după stomac, mai mult sau mai puțin ,hrana pentru o zi,  multi dintre ie nici macar sa iasă in fiecare zi nu ar fi vrut, si luau pentru mai multe zile ca se aibă si viermi ce manca. Porunca Lui Dumnezeu era clară, hrană cat pentru o zi in fiecare zi.
Parcă totul devenea prea monoton, in fiecare dimineața se trezeau liniștiți fara a purta grija hranei, dar omul tot om rămâne si la un moment dat devine nostalgic, după diferite lucruri, in cazul lor era vorba de castraveți si de bătai
e ... Ciudați si  greu de înțeles oamenii de felul acesta. Să-i pregătească Dumnezeu in loc atât de binecuvântat cum era Canaanul si mintea ta sa nu se poată rupe de trecutul împletit cu bătăi si castraveți uscați. 

Multi vor pierde cerul din acest motiv. Fac mereu calcule si comparații intre ce oferă lumea si le oferă trăirea alaturi de Dumnezeu. Incomparabil.
  In primul rand oferta lumii este trecătoare, se aseamănă foarte bine cu oferta si promisiunile politicienilor noștri in campaniile electorale, țin  cam o luna doua maxim... Care este oferta cerului?  Împreună cu Dumnezeu pentru totdeauna. Ce îți poți dorii mai mult? 
In al doilea rand  trebuie sa pricepem ca cerul nu este pentru lași. Cerul este pentru cei care lupta pana la capăt, cerul nu este pentru oameni șmecheri, oameni care jonglează cu păcatul, este pentru cei sinceri, pentru cei care recunosc in fiecare clipa dependenta lor de Dumnezeu, de harul Lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu