Alfa&Omega Tv.

duminică, 16 februarie 2014

O sincopă a slujirii - de Onisim Botezatu

Noi știm că toti slujitorii sunt unsi. Numai ca unii sunt unsi cu untdelemnul Sfantului Duh, iar altii cu policromatele alifii. Unii sunt unsi cu un singur fel de untdelemn - care nici macar nu le apartine, iar altii sunt unsi cu toate alifiile din dotare, sau chiar imprumutate!


De prima categorie de slujitori daca te apropii te umpli de putere sfanta. Pentru ca ungerea duhovniceasca ce se coboara pe barba de pe capul lui Aron, curge apoi pe marginea vesmintelor, sfintind pe deplin atat vesmintele, cat si vorbirea si gandirea, lucru evident si in comportament. De a doua categorie insa, daca te apropii, nu primesti ungere, ci exista riscul major sa te manjesti. În toate domeniile vietii.

Din categoria slujitorilor unsi cu un soi special de untdelemn fac parte păstorii (ciobanii) care dorm in mijlocul turmei, si, de obicei, cand mergi cu o problema la ei iti vor spune: „hai sa ne plecam pe genunchi aducand cazul la cunostinta lui Dumnezeu”. Iar tu, simti caldura sfanta ca o adiere a unei brize de mai.

Din categoria celor unsi cu toate alifiile, fac parte patronii (bacii), care se ocupa cu oieritul. E un deliciu pentru ei umilinta ta de a le solicita neputincios ajutorul. Iar de ai bafta in a capata dispretuitoarea mila,vei auzi pe un ton grav si sacadat: „stai sa dau niste telefoane”, iar tu, in lumea ta te simti si „muritor, si... rece!”

O intrebare cinstita: Ai vazut vreuna dintre cele doua natii amintite, in jurul tau in ultimele sase luni? Ce ai simtit atunci? Ferice de tine daca ai harul de a sta langa slujitori unsi cu untdelemnul Sfantului Duh. De fapt, ai parte in general de slujirea pe care o meriti, ca de ai fi un om cu adevarat spiritual, ai beneficia prin har de adevarata slujire nemeritata.

P.S. Una din marile sincope ale slujirii este ca prea slujim „preaslujitii” si raman ne slujiti „neslujitii”!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu